Dodatne informacije

Žanr: Biografski, Komedija, i Krimi
Glavni glumci: John David Washington, Adam Driver, Laura Harrier
Režiser: Spike Lee
Na programu od: 27. Septembar 2018.
Trajanje: 135 min..

Fantastični vizionar, Spajk Li, predstavlja nam nevjerovatnu priču o afro-američkom detektivu koji se infiltrirao među članove Kju Kuks Klana.
Početak sedamdesetih godina prošlog vijeka bio je period velikih društvenih previranja i borbe za građanska prava i jednakosti. Ron Stelvort postao je prvi afro-američki detektiv u policiji Kolorado Springsa, ali njegov dolazak dočekan je sa skepsom i otvorenom netrpeljivošću prema njemu. Bez obzira na sve, on je riješen da uspije u poslu i učini da se za njegovo ime sazna i tako pomogne svojoj zajednici. Veoma hrabro ulazi u rizičnu misiju, da se infiltrira među članove Kju Kluks Klana.

Predstavljajući se kao rasistički ekstremista, Ron kontaktira članove grupe i vrlo brzo postaje član samog jezgra, čak postaje i prisan u odnosu sa Dejvidom Djukom, Velikim Čarobnjakom Klana, koji ga čak i pohvaljuje za posvećenost napretku Bijele Amerike. Kako tajna akcija postaje sve komplikovanija, Ronov kolega, Filip Zimerman, ulazi u misiju tako što odlazi na sastanke Klana i predstavlja se kao Ron, onda kada je nemoguće izbjeći uživo susretanje. Tako su dva detektiva uspjela da uruše jednu od najozloglašenijih organizacija na svijetu.


Povezani video