Dodatne informacije

Žanr: Drama
Glavni glumci: Ismail Hakki, Carol Abboud, Motaz Faez Basha |
Režiser: Aida Begić
Na programu od: 13. Septembar 2018.
Trajanje: 97 min..

‘Ne ostavljaj me’, novi film proslavljene bh. redateljke Aide Begić, je priča o traganju, boli i prijateljstvu sirijske siročadi Ise, Ahmeda i Muateza, koji u čarobnom, mitskom gradu Urfi, tragajući za razrješenjem trauma iz prošlosti prolaze put od destrukcije i netrpeljivosti do smisla i ljubavi. Našavši jedan drugog oni pronalaze sebe.

Ovo je priča o djeci koja su u svojim mladim godinama bila prinuđena da pronađu način da se nose sa težinom života koju jedva da bi odrastao čovjek mogao da podnese. To je priča o djeci koja su u ratnim stradanjima izgubila roditelje, a onda se suočila sa životom u izgnanstvu. Prepuštena sama sebi, u svijetu koji zbog svoje sebičnosti sve manje prepoznaje patnju drugog čovjeka, ova djeca ipak pronalaze smisao, prijateljstvo i ljubav.
Ovaj film se bavi djecom koju svi na ulicama svojih gradova svakodnevno viđamo, ali su za nas ta djeca nevidljiva. Njihova nevolja, siromaštvo i usamljenost je postala kao odijelo koje ih čini prozirnim za ovaj surovi svijet.
be.


Povezani video